ElSqBgEnFrDeItRuEsTr

Espa

ETOA Logo1

A+ A A-

Sky Express

Η εταιρεία  ιδρύθηκε το 2005 και άρχισε να λειτουργεί με την επωνυμία Κρητικές Αεροπορικές Εκμεταλλεύσεις και να επιχειρεί από τις 20/07/05 με το διακριτικό τίτλο Sky Express.

Μεταβείτε απ' ευθείας σε: Στόλος / Τεχνικά χαρακτηριστικά / Τύποι εισητηρίων / Εκπτώσεις / Χειραποσκευές / Αποσκευές

Έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα χιλιάδες ώρες πτήσεων και έχουμε καταφέρει να συνδέσουμε το όνομα μας με την ασφάλεια και με την άμεση εξυπηρέτηση των επιβατών αφού πετάμε σε περιφερειακά αεροδρομία αποφεύγοντας την Αθήνα.

Η εταιρεία απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και όλους τους επιβάτες που θέλουν να ταξιδέψουν άνετα γρήγορα και οικονομικά. Τα αεροσκάφη  διατίθενται εκτός από τις προγραμματισμένες πτήσεις και για πτήσεις charter είτε σε μεμονομένους επιβάτες είτε σε γκρουπ.  Στο πλαίσιο αυτό έχουν ταξιδέψει μαζί μας αθλητικές ομάδες , επιχειρηματίες , καλλιτέχνες. 

Η εταιρεία Sky Express εδώ και δύο χρόνια έχει έντονη παρουσία στις άγονες γραμμές της χώρας μας. Συγκεκριμένα εξυπηρετεί τις άγονες γραμμές του Ιονίου στα νησιά Λευκάδα (Άκτιο), την Κεφαλλονιά , την Κέρκυρα και την Ζάκυνθο και πρόσφατα οι προορισμοί του Ιονίου ενώνονται με τα Κύθηρα. Επίσης εξυπηρετεί και τις άγονες γραμμές Θεσσαλονίκη –Σκύρο –Θεσσαλονίκη. 

Εκτελεί τα δρομολόγια στις άγονες γραμμές Αθήνα-Κοζάνη-Αθήνα & Αθήνα –Καστοριά –Αθήνα αλλά και στο ανατολικό Αιγαίο, συνδέοντας τα νησιά της Ρόδου , Σάμου, Χίου,  Λήμνου και Μυτιλήνης. Άλλες συνδέσεις με άγονες γραμμές που πραγματοποιούνται είναι το Σητεία –Πρέβεζα και το Σητεία –Αλεξανδρούπολη καθώς και η αεροπορική σύνδεση Θεσσαλονίκη –Λήμνος –Ικαρία.

Το καλοκαίρι του 2010 ξεκινήσε με πτήσεις και από Ηράκλειο προς Αθήνα και μάλιστα με έναν από τους ανταγωνιστικότερους ναύλους της αγοράς , διευρύνοντας την επιχειρησιακή της ακτίνα ακόμα περισσότερο , ενώ πρόσφατα συνδέσε την Κρήτη με τα Κύθηρα. Το δρομολόγιο Ηράκλειο - Ρόδος είναι πλέον καθημερινό και εξυπηρετεί χιλιάδες επιβάτες εξαιτίας της συχνότητας αλλά και της προνομιακής τιμής του εισιτηρίου.


Στόλος
Ο στόλος της εταιρείας μας αποτελείται από Jetstream 41.
Τα αεροσκάφη Jetsτream 41 είναι 30 θέσεων με δύο μέλη πληρώματος θαλάμου διακυβέρνησης και ένα θαλάμου επιβατών.

Τα JS 41 προσφέρουν την άνεση των jet στην τιμή των turboprop. Είναι αξιόπιστα, ασφαλή και γρήγορα επιτυγχάνοντας παρόμοιους χρόνους κάλυψης μικρών αποστάσεων με αυτούς των jet.

Τα Jetstream 41  είναι ευρύχωρα αεροσκάφη με άνετη καμπίνα ,  πολυτελή  δερμάτινα καθίσματα, κλιματισμό, τουαλέτα, galley και χώρους αποσκευών.
Πρόκειται για αξιόπιστα αεροσκάφη όπου η επιχειρησιακή τους δράση έχει αναβαθμίσει αισθητά τις παρεχόμενες υπηρεσίες μας προς το επιβατικό κοινό.
Όσοι επιβάτες γνωρίσατε τα νέα μας αεροσκάφη, το έχετε ήδη διαπιστώσει.

Τενικά χαρακτηριστικά
Τα jetstream 41 έχουν δυο κινητήρες turbo prop και μήκος 63,1 πόδια.
Η υπηρεσιακή ταχύτητα κυμαίνεται μεταξύ των 285 και 300 μιλίων.
Με άνετη συμπιεζόμενη και πλήρως κλιματιζόμενη καμπίνα επιβατών, μπορούμε να καλύψουμε χωρίς ανεφοδιασμό 1500 ναυτικά μίλια.


Τύποι Εισητηρίων
• YY κανονικός ναύλος για όλες τις πτήσεις για ενήλικες και για τα παιδικά εισιτήρια.
• ΥΒ ναύλος για βρέφη από 0-2 ετών.


Εκπτώσεις
• Βρέφη (0-2 ετών) ( ΥΒ)
Μωρό θεωρείται από ( έως και 2 χρονών μη υπερβαίνοντας όμως τα 2 έτη).
Θα πρέπει να συνοδελυεται απο ενα ενήλικα (γονέας - συνοδός ) με το μωρό στην αγκαλιά του. Το YB ticket χρεώνεται με το 15% του κανονικού ναύλου εξαιρώντας τους φόρους αεροδρομίων.

• Παιδιά (2-12 ετών) ΥΥ
Παιδί θεωρείται μεταξύ 2 και 12 ετών (δηλαδή έχει συμπληρώσει τα 2, αλλά όχι το 12ο έτος της ηλικίας του ). Ελέγχοντας πάντα την ημερομηνία γεννήσεως από το βιβλιάριο ασθενείας.

Yπάρχουν δυο τύποι παιδικών εισιτηρίων:

(2-5) ετών 
Εκδίδουμε εισιτήριο για παιδιά ηλικίας από 2 έως 5 χρόνων με την προϋπόθεση ότι έχει προηγηθεί ο έλεγχος του σχετικού Βιβλιαρίου Υγείας του παιδιού. Η αξία του εισιτηρίου είναι 33% του κανονικού ναύλου ανά διαδρομή, δεν υπάρχουν Φόροι Αεροδρομίων.

(5-12) ετών 
Εκδίδουμε εισιτήριο για παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 χρόνων με την προϋπόθεση ότι έχει προηγηθεί ο έλεγχος του σχετικού Βιβλιαρίου Υγείας του παιδιού. Η αξία του εισιτηρίου είναι 33% του κανονικού ναύλου ανά διαδρομή συν τους Φόρους Αεροδρομίων.

Σημείωση: τα εισιτήρια που εκδίδονται σε ειδικές προσφορές, δεν αλλάζουν και δεν ακυρώνονται.


Χειραποσκευές
Έχετε την δυνατότητα να μεταφέρετε μια χειραποσκευή κατ΄άτομο. 
• Βάρος: 3 κιλά

Αποσκευές
Έχετε την δυνατότητα μεταφοράς, μιας αποσκευής κατ'άτομο. 
• Βάρος: 15 κιλά

Τα παιδιά έχουν το ίδιο επιτρεπόμενο βάρος αποσκευών ως ενήλικες 
1 αποσκευή (15kg ).
Βρέφη (0-2 ετών). Για μεταφορά ώς αποσκευή επιτρέπεται το ειδικό καθισματάκι μεταφοράς.

Όταν ταξιδεύετε με περισσότερα κιλά ή με αποσκευές μεγαλύτερου μεγέθους ή περισσότερες από μια αποσκευές, από ότι περιλαμβάνεται στο επιτρεπόμενο βάρος αποσκευών σας, θα πρέπει να ενημερώνετε το ταξιδιωτικό σας πράκτορα ή την εταιρεία απευθείας.

Μπορείτε να αγοράσετε για μεταφορά επιπλέον βάρος αποσκευών σύμφωνα πάντα με την καθοδήγηση του υπαλλήλου επίγειας εξυπηρέτησης και να πληρώσετε απευθείας πριν την αναχώρηση σας με χρέωση ανά επιπλέον κιλό.
Τιμή ανά κιλό 3 €.

Παρακαλούμε όπως όταν ετοιμάζετε τη βαλίτσα σας, να έχετε υπόψη ότι υγρά όπως μπουκάλια με αλκοόλ ή λάδι ή ακόμα και τρόφιμα θα πρέπει να είναι συσκευασμένα κατάλληλα έτσι ώστε να αποφευχθεί σπάσιμο τους και να δημιουργηθεί ζημία στη δική σας αποσκευή αλλά και στις αποσκευές άλλων επιβατών. Εφόσον είστε υπεύθυνοι για αυτό, σας παρακαλούμε αν έχετε απορίες για τη καταλληλότητα της συσκευασίας, να καλέσετε το τμήμα κρατήσεων της εταιρείας μας.

Additional Info

  • Σημείωση: Η κράτηση / έκδοση εισητηρίων για τις εταιρείες χαμηλού κόστους (low cost), δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί μέσω του online booking συστήματος μας. Προκειμένου να πραγματοποιήσετε μία τέτοια κράτηση / έκδοση, θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Last modified on
Rate this item
(2 votes)
More in this category: « RyanAir TUIFly»
Login to post comments
back to top