ElSqBgEnFrDeItRuEsTr

Espa

ETOA Logo1

A+ A A-

Βαρκελώνη

Η Βαρκελώνη βρίσκεται στις ακτές της Μεσογείου ανάμεσα σε δυο ποτάμια στην Καταλονία και είναι η δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Ισπανίας. Αρχικά ήταν Ρωμαική πόλη και πολιορκήθηκε πολλές φορές μέσα στα χρόνια.

Μεταβείτε απ' αυθείας σε: Γενικά / Αξιοθέατα & Μουσεία / Διασκέδαση / Νυχτερινή ζωή / Μέσα Μεταφοράς


Γενικά
Η πόλη είναι πολύ δημοφιλής επειδή έχει μια τεράστια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά, το λιμάνι που είναι ένα από τα πιο σημαντικά λιμάνια στην Ευρώπη και το αεροδρόμιο που είναι πολύ μεγάλο και πάντα γεμάτο από κόσμο που έρχεται να την επισκεφτεί.
 
Αξιοθέατα & Μουσεία
Η πόλη είναι από μόνη της ένα αριστούργημα με υπέροχα κομμάτια αρχιτεκτονικής να την περιτριγυρίζουν. Κάποια από τα πιο σπουδαία αξιοθέατα της Βαρκελώνης είναι ο Καθεδρικός Ναός Sagrada Familia, το Πάρκο Guell, η Γοτθική Συνοικία και ο πολυσύχναστος δρόμο Ramblas.
Υπάρχουν πάρα πολλά μουσεία που μπορείτε να επισκεφτείτε στην Βαρκελώνη όπως το Εθνικό Μουσείο Τεχνών, το Μουσείο Σύγχρονής Τέχνης της Βαρκελώνης, το Μουσείο Πικάσο, Το Ιδρυμά Χουάν Μιρό και το Ιδρυμα Αντονιο Ταπιες.
Βέβαια υπάρχουν κι άλλα είδη μουσείων όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο της Καταλονίας, το Μουσείο Ιστορίας της Πόλης, το Μουσείο Ιστορίας της Καταλονίας, το Αιγυπτιακό Μουσείο, το Ναυτικό Μουσείο και το Ερωτικό Μουσείο.
 
Διασκέδαση
Η Ισπανία είναι η χώρα της ταυρομαχίας, των φεστιβάλ και του χορού. Οι ταυρομαχίες συνδέονται με την ιστορία της χώρας αφού χρονολογούνται από πολύ παλιά και οι Ισπανοί τις θεωρούν ως μια μορφή τέχνης. Οι ταυρομαχίες είναι πολύ δημοφιλείς και κόσμος από άλλες χώρες συγκρεντρώνεται για να παρακολουθήσει τους matadores, τους ταυρομάχους, στην αρένα.
Δεν υπάρχει πόλη ή χωριό στην Ισπανία που να μην διοργανώνει φιέστες και φεστιβάλ και αυτό γίνεται και στην Βαρκελώνη. Οι Ισπανοί δεν χρειάζονται και πολύ σημαντικό λόγο για να αρχίσουν να πίνουν, να τρώνε, να τραγουδούν και να χορεύουν στη μέση του δρόμου. Διοργανώνονται μικρά και μεγάλα εορταστικά φεστιβάλ στη Βαρκελώνη όλο τον χρόνο.
 
Νυχτερινή Ζωή
Εννοείται πως η πόλη της Βαρκελώνης, μια πόλη που αγαπά τα γλέντια, έχει μια πολύ μεγάλη ποικιλία διαφορετικών στυλ σε εστιατόρια, καφετέριες, μπυραρίες και μπαρ. Η Βαρκελώνη είναι διάσημη για την νυχτερινή ζωή της. Μερικά μπαρ μένουν ανοικτά μέχρι το πρωί γιατί η Ισπανική μουσική είναι τόσο ζωντανή και ο κόσμος δεν μπορεί να σταματήσει να χορεύει όλη νύχτα κάτω από τον πανέμορφο νυκτερινό ουρανό της Βαρκελώνης.
 
Μέσα Μεταφοράς
Η Βαρκελώνη όπως και όλες οι μεγάλες Ευρωπαικές πόλεις διαθέτει ενα πολύ καλό σύστημα συγκοινωνιών το οποίο αποτελείται από μετρό, λεωφορεία, τραμ αλλα και από τελεφερίκ. Μια νέα και πολύ επιτυχημένη υπηρεσία γίνεται όλο και πιο αποτελεσματική, είναι η υπηρεσία ποδηλάτων, όπου μπορεί κανείς να νοικιάσει ένα ποδήλατο από κάποιο σταθμό και να το χρησιμοποιήσει μέσα στην πόλη και μετά να το αφήσει σε έναν οποιοδήποτε άλλο σταθμό. Υπάρχουν βέβαια και πολλά ταξί στην πόλη και ξεχωρίζουν πολύ εύκολα από το μαύρο και κίτρινο χρώμα τους. 

Last modified on
Rate this item
(1 Vote)
More in this category: « Παρίσι Λονδίνο»
Login to post comments
back to top