ElSqBgEnFrDeItRuEsTr

Espa

ETOA Logo1

A+ A A-

Πανόραμα Ελβετίας - Aλσατία - Μέλανας Δρυμός

Πανόραμα Ελβετίας- Αλσατία – Μέλανας δρυμός – Γενεύη, Λωζάννη , Βασιλεία, Βέρνη, Λουκέρνη, Ζυρίχη, Καταρράκτες Ρήνου , Λιχτενσταίν,Νταβός, Σαιν Μόριτζ. Ιταλία Λίμνη, Κόμο, Μιλάνο, Μπολόνια, Σαν Μαρίνο , Ανκόνα

 

11 ήμερη οδική εκδρομή

 

25/6 – 5/7

Switzerland 1

Η ισχύς εν τη ενώσει: Με την συμμέτοχη σας, την στήριξη σας και αυτή την φορά στο κάλεσμα μας  θα αποτελέσει για το γραφείο δέσμευση με στόχο την ποιότητα των προορισμών, με ασφαλή ναυτιλιακή εταιρεία, με υπερπολυτελές πούλμαν , αυστηρά επιλεγμένα ξενοδοχεία, έμπειρο συνοδηγό και όσο μπορούμε την μείωση του κόστους.

1η ΗΜΕΡΑ : 25/6 : ΚΕΡΚΥΡΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ –ΕΝ ΠΛΩ

 Συγκέντρωση στο λιμάνι της Κέρκυρας –μόνο για κερκυραίους εκδρομείς- , επιβίβαση στο πλοίο για Ηγουμενίτσα. Άφιξη και επιβίβαση στο πλοίο για Ancona, Tακτοποίηση στις καμπίνες . Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ΗΜΕΡΑ : 26/6 : ΑNCONA - ΓΕΝΕΥΗ   χλμ 763

Aφιξη στην Anconaστις 1030 , επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για Γενεύη μέσω Μπολόνιας , Πάρμα, Αόστα , Κουρμαγιερ - Μόντ Μπλάνκ. (4807 ύψος). Στάση για φωτογραφίες και αναχώρηση μέσω του μεγάλου Τούνελ Μον Πλαν   12 χλμ στα σύνορα Ιταλίας Γαλλίας.  Δεξιά μας η παγκοσμία πρωτεύουσα τω χειμερινών σπορ και του αλπινισμού, το Σαμονί χτισμένο σε υψόμετρο 1035 μέτρα και η πρώτη μικρή πόλη  τη Γαλλίας. Μετά από 50 χιλ πανέμορφη διαδρομής φθάνουμε στο κέντρο της Ευρώπης. την καρδιά της Ευρώπης την Ελβετία, σκαρφαλωμένη στις Άλπεις με εντυπωσιακές λίμνες- δάση και τη ξανακουστεί πόλη της Ελβετίας τη Γενεύη , αρχή του προορισμού μας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και αμέσως ξενάγηση στη πόλη του Ροδανού Ποταμού χτισμένη στη δυτική όχθη της Λίμνης Λεμάν και που θεωρείται πρωτεύουσα της διεθνούς διπλωματίας. Θα δούμε το μέγαρο των Εθνών , το Μουσείο του Ερυθρού Σταυρού, το περίφημο σιντριβάνι τζε ντι Ο που αναβλύζει μέσα  από τη λίμνη και εκτοξεύει το νερό σε ύψος 150 μέτρα περίπου. Αποτελεί μαζί με το Άνθινο Ρολόι το σύμβολο της πόλης. Το σπίτι που έζησε ο Ιωάννης Καποδίστριας κλπ. Διαν/ση. 

3η ΗΜΕΡΑ :27/6 :  ΓΕΝΕΥΗ – ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ χλμ 384

Πρωινό και αναχώρηση για το οδοιπορικό μας στις ομορφιές της Ελβετίας και αναχωρούμε για Λωζάννη το σύμβολο του Ολυμπισμού, χτισμένη στις όχθες της Λίμνης Λεμάν . Θα γνωρίζουμε το παλιό κομάτι της πόλης ην παλιά αγορά με την κρήνη της δικαιοσύνης, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου, το Πάρκο Μον Ρεπό, τον καθεδρικό ναό της Νότρ Ντάμ , και το ιστορικό ξενοδοχείο Μπόν Ριβάζ. Μετά την επίσκεψη αναχωρούμε για τν πρωτεύουσα της Ελβετίας , την Βέρνη χτισμένη στις όχθες του ποταμού Ααρ. Στην περιήγηση μας στην πόλη θα δούμε τον Γοτθικό καθεδρικό Ναό, τον Πύργο του Ρολογιού μ το Αστρονομικό Ρολόι κα . Εγκαταλείπουμε για λίγο την Ελβετία και μπαίνουμε στην ανατολική Γαλλία στην περιοχή της Αλσατία. Με τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις όπως: Σεντ Λούις , Μιλούζ με ιστορική κληρονομιά ως πόλη της Ρηνανίας , το Κολμάρ το οποίο θα επισκεφτούμε στην επιστροφή μας στην Ελβετία για να φτάσουμε στην Ευρωπαϊκή Μητρόπολη και πρωτεύουσα της Αλσατίας , την πόλη των δρόμων , στην κοιλάδα του Ρήνου , το Στρασβούργο, στο οποίο θα διαθέσουμε όλο τον υπόλοιπο χρόνο για να γνωρίσουμε την πιο γραφική γειτονιά της Παλιάς πόλης την Πετιτ Φράνς , τις σκεπαστές γέφυρες στο Ποταμό Ιλ., το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο , την μία από τις δύο έδρες . Το φράγμα Βομπάν ,άφιξη στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.  

4η ΗΜΕΡΑ : 28/6 : ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ  χλμ 125

 Μετά το πρωινό μονοήμερη εκδρομή στο κρατίδιο του Μεγάλου Δουκάτου  της Βάδης – Βυρτμβέργης , δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός της Γερμανίας  και συγκεκριμένα το Μπάντεν –Μπάντεν  η είσοδος του Μέλανα Δρυμού , η θερινή πρωτεύουσα της Ευρώπης και το Ιαματικό θέρετρο , αγαπημένος προορισμός αριστοκρατών. Χτισμένη στους  πρόποδες  του Σλόσμπεργκ (λόφος του Κάστρου) η παλιά πόλη με τα πάρκα του Μπάντεν Μπάντεν , το καζίνο με το διασημότερο κάποτε παίκτη Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι κα. Επόμενη πόλη η Καρλσρού μια από τις νεώτερες πόλεις της Γερμανίας και άλλοτε πρωτεύουσα του Κρατιδίου . Ιδρύθηκε το 1715 από τον Κάρλ Βίλχεμ φον Μπάντεν – Ντούρλαχ Η πόλη απλώνεται σαν βεντάλια γύρω από το παλάτι του Καρλ . Αξιοθέατα ¨η πλατεία της αγοράς, πυραμίδα με τον τάφο του Καρλ βιλχελμ, ο καθολικό Ναός του Αγίου Στεφάνου , το μνημειώδες δημαρχείο 1811-1825, πολλά μουσεία και η μπαρόκ κατοικία των δουκών του κρατιδίου . Συνεχίζουμε για την γραφική Χαιδελβέργη κέντρο του Γερμανικού Ρομαντισμού που είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Νέκαρ. Περιήγηση στη Χαουπετρασε , τον κεντρικό πεζόδρομο της Παλιάς πόλης , την πολύβουη κεντρική πλατεία της αγοράς  με την κρήνη του Ποσειδώνα , τη  Γοτθική μητρόπολη του Αγίου Πνεύματος , την Κρήνη του Ηρακλή , το ιστορικό πανεπιστήμιο του 1386 πρώτο πανεπιστήμιο στη Γερμανία κα . ¨όσοι επιθυμούν και μπορούν να ανεβούν στο επιβλητικό κάστρο με πανοραμική θέα και να δουν το γερμανικό μουσείο φαρμακευτικής.Επιστρογή περνώντας την πόλη των επισκόπων του Σπέγερ 1056-1806 την Μπρόχσαλ. Επιστροφή στο Στρασβούργο, ξεκούραση , και το βράδυ χρόνος για την συνέχεια της γνωριμία ς με την πόλη.

5η ΗΜΕΡΑ : 29/6 ΜΕΛΑΝΑΣ ΔΡΥΜΟΣ  χλμ 180

 Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τον Μέλανα Δρυμό Γερμανίας, το μεγάλο δάσος της Βάδης Βυρτεμβέργης , ανάμεσα στο ποταμό Ρήνο δυτικά και του Δούναβη Νότια.  Περνώντας από το Κολμάρ , την πρωτεύουσα των Αλσατικών κρασιών , Μουσεία , καθεδρική ναοί , αρχιτεκτονικά μνημεία κοσμούν την πόλη και την κάνουν μοναδική. Περιήγηση στο ιστορικό κέντρο , με την όπερα, την οικία περιστέρ (1537) δείγμα γερμανικής αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής , τον καθεδρικό Ναό του αγίου Μαρτίνου , το μοναστήρι των Δομινικαών , την Μικρή Βενετία (πετιτ βενις) κα. Αποχαιρετάμε την Γαλλία και μπαίνουμε στην Ελβετία ,Επίσκεψη στην Βασιλεία Λιάνι στον Ρήνο- Καθεδρικό ναό από κόκκινο ψαμμίτη. Χωρίζεται σε μικρή Βασιλεία, δεξιά οχθη καλαιν μπαζελ και μεγάλη ΑΡΙΣΤΕΡΉ ΌΧΘΗ Γκρόσμπαζελ. Από εδώ ο Ρήνος γίνεται πλωτός (λέγεται γόνατο του Ρήνου ) είναι έδρα της τράπεζας Διεθνών διακανονισμών . Αναχώρηση για Μέλανα Δρυμό , με προορισμό το Φράιμπούργκ ιν Μπραισκαου τη μεγαλύτερη πόλη του Δρυμού με πανεπιστήμιο και την Πανεπιστημιακή κλινική. Θα δούμε καθεδρικό Ναό , πλατεία Δημαρχείου όπου ξεκινά ένα μοναδικό σύμπλεγμα καναλιών κα. κλπ..Άφιξη στο ξενοδοχείο τακτοποίηση δείπνο.

Switzerland 2

 

6η ΗΜΕΡΑ : 30/6  FREIBURGZYΡΙΧΗ χλμ 185

 Μετά το πρωινό επίσκεψη στο κομμάτι που δεν επισκεφτήκαμε στο δρυμό και αμέσως αναχωρούμε  για την μεγαλύτερη Ελβετική πόλη τη Ζυρίχη , με τις γραφικές γειτονιές , η Πετσρς κίρχε με τη μεγαλύτερη πλάκα Ρολογιούτης Ευρώπης διαμέτρου 8,7 μ , τους πεζοδρόμους Μπανφοστρασσε , το φραουμίστερ με τα εντυπωσιακά Βυτρω του Σαγκάλ , τον καθεδρικό Ναό Κροσμινστερ 13ου αιώνα με τα δύο καμπαναριά , τις γέφυρες ολόγυρα στη λίμνη και τη σκεπαστή αγορά στο χαουπτ μπανοφ , η μεγαυτερη της Ευρώπης. Συνεχίζουμε στην πόλη Σαφχαουζεν για να δούμε τους φαντασμαγορικούς καταρράκτες του Ρήνου , ο μεγαλύτερος της Ευρώπης ένα φοβερό φυσικό φαινόμενο μέσα στο καταπράσινο αλπικό τόπιο που εντυπωσιάσει καθώς το ποτάμι κυλα με βοή σχηματίζοντας στην βάση τους μια λίμνη.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο ξεκούραση.

7η ΗΜΕΡΑ : 1/7 ΖΥΡΙΧΗ χλμ 200

 Μετά το πρωινό επίσκεψη στην κουκλίστικη Λουκέρνη με την παλία ξύλινη σκεπαστή γέφυρα Καπελμρουκε 140 αιώνας, Τα πλακόστρωτα δρομάκια , με τις ζωγραφισμένες προσοψεις των σπιτιων κα . Συνεχίζουμε για το κοσμοπολίτικο Ιντερλάκεν  στην καρδιά των Ελβετικών Αλπεων , με την λεωφόρο Χογεβεκ την οδική ραχοκοκαλιά με εστιατόρια , καφέ , ελβετικά σουβενίρ (ρολόγια , σουγιάδες και σοκολάτες) Μετά αναχωρούμε για το ανεξάρτητο κράτος Λιχτενστειν με τον Παράδεισο του αφορολογήτου . Επίσκεψη στην Πρωτεύουσα Βαντούζ. Άφιξη στο ξενοδοχείο τακτοποίηση ,ξεκούραση , δείπνος και μετά ένας βραδινός περίπατος ,Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ : 2/7 ΒΑΝΤΟΥΖ  χλμ 210

Μετά το πρωινό αναχώρηση προς την λίμνη Κωστάντζα όπου θα την επισπευτούμε περιφερειακά .Ημέρα ελεύθερη ώστε να μπορέσουμε να συμπληρώσουμε τις επισκέψεις μας στην ευρύτερη περιοχή του Μέλανα δρυμού με περισσότερο χρόνο και ξεκούραση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο . Διανυκτέρευση

9η ΗΜΕΡΑ :3/7   ΒΑΝΤΟΥΖ – ΜΙΛΑΝΟ  χλμ 359

Μετά το πρωινό αναχώρηση για Χούρ και όσοι επιθυμούν (προαιρετικά ) θα πάρουν το αλπικό τρένο για Σαιντ Μόριτζ που βρίσκεται σε υψόμετρο 1822 μ με γραφικά σαλέ . Οι υπόλοιποι ,με το λεωφορείο και μέσα από μια φανταστική διαδρομή θα φτάσουμε στον Σαιντ Μόρτιζ περνώντας από το Νταβός . Άφιξη στον Σαιντ Μόριτζ και μετά από λίγο , αποχαιρετάμε την Ελβετία και μπαίνουμε στην Ιταλία περνώντας από την Λίμνη Ματζόρε και Κόμο για να φτάσουμε στο Μιλάνο την πρωτεύουσα της Λομβαρδίας. Διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ : 4/7   ΜΙΛΑΝΟ  - ΑΝCONA – Εν πλώ  χλμ 430

Μετά το πρωινό αναχώρηση για Αγκώνα με σύντομη επίσκεψη στην Μπολόνια ή και το ανεξάρτητο κράτος του Σαν Μαρίνο στο όρος Μόντε Τιτάνο, έκταση 61,20 τχιλ πληθυσμό 31 χιλ περίπου (εφόσον υπάρχει διαθέσιμός χρόνος) . Είναι το παλιότερο κράτος στον κόσμο. Ιδρύθηκε από τον Άγιο Μαρίνο στις 3-9- 301 μχ. Δεσπόζει στην κορυφή το κάστρο του Αγίου Μαρίνου η βουλή , ο πύργος Γκουίντο κα. Εγκαταλείπουμε το  Σαν Μαρίνο και αναχωρούμε για το λιμάνι της Αγκώνα , Άφιξη , επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για Ηγουμενίτσα. Διανυκτέρευση εν Πλω

11η ΗΜΕΡΑ : 5/7  Διανυκτέρευση εν πλώ – Ηγουμενίτσα- Κέρκυρα

Διανύουμε την Αδριατική με τα πολυτελή πλοία της SUPERFAST . Άφιξη στην Ηγουμενίτσα και αναχώρηση με το τοπικό  φέρρυ για την Κέρκυρα. Με την άφιξη μας στον προορισμό μας ολοκληρώνεται ο κύκλος του μεγάλου ταξιδιού μας.

Switzerland3

 

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο σε δίκλινο/τρίκλινο δωμάτιο : 730,00 €

Τιμή συμμετοχής σε μονόκλινο δωμάτιο :  995,00 €

Διαφορά δίκλινης καμπίνας εσωτερικής  +80,00   , εξωτερικής +95

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Μεταφορές με υπερπολυτελές πούλμαν του γραφείου μας
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε 4 κλίνες καμπίνες εσωτερικές με ντους /τουαλέτα
  • Μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα και με έμπειρο οδηγό
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία
  • Πρωινό καθημερινά
  • Εισιτήρια Κέρκυρα – Ηγ/τσα- Κέρκυρα
  • Ελληνόφωνος ξεναγός σε όλο το πρόγραμμα
  •  Ασφάλεια αστικής ευθύνης κατ ‘άτομο
  • Φ.Π.Α

ΔΕΝ  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Εισόδους μουσείων , αρχαιολογικών χώρων – εκκλησιών
  • Διασκεδάσεις ,ποτά ,φιλοδωρήματα και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
  • Το πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει χωρίς να παραληφθεί κάτι μετά από συνεννόηση
  • Με την δήλωση συμμετοχής προκαταβολή εκατό ευρώ(100,00 ε)
  • Εξόφληση 10 ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής
  • Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα του
  • γραφείου 26650 23053
  • Κινητό 6932 527 527  Κώτσης Σπύρος
  • Και στο τηλέφωνο 6978 944 837  του συνεργάτη μας  Άγγελου Πανδή  Κέρκυρα
Last modified on
Rate this item
(0 votes)
Login to post comments
back to top