ElSqBgEnFrDeItRuEsTr

Espa

ETOA Logo1

A+ A A-

Bella Italia

Πακέτο 6 μοναδικών διανυκτερεύσεων στη Bella Italia, περιηγηθείτε στην Ανκόνα, Ρώμη, Σιέννα, Φλωρεντία, Βερόνα, Βενετία.

 

BELLA ITALIA

Μεταβείτε απ' ευθείας σε: 1η ημέρα / 2η ημέρα / 3η ημέρα / 4η ημέρα / 5η ημέρα / 6η ημέρα / 7η ημέρα / Τι περιλαμβάνεται / Τι δεν περιλαμβάνεται / Σημειώσεις

 

1η ημέρα: Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι προορισμού. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Ανκόνας  . Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να διασκεδάσετε στους πολυτελείς χώρους αναψυχής του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ημέρα:  ΑΝΚΟΝΑ  - ΡΩΜΗ
Άφιξη στο λιμάνι της Ανκόνας και αναχώρηση για την Αιώνια πόλη. Άφιξη μεταφορά  στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα:  ΡΩΜΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ)
Πρωινό και  ξεκινάμε την ξενάγηση όπου θα δούμε το Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου. Κάποτε αντηχούσαν οι κραυγές των μονομάχων και τα ουρλιαχτά του όχλου, ενώ αργότερα οι χτύποι των σφυριών που αφαιρούσαν τους πλίνθους και τα μάρμαρα που το διακοσμούσαν για να χτιστούν εκκλησίες και παλάτια της παπικής Ρώμης. Στην ρωμαϊκή αγορά ήταν η   καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας μιας αυτοκρατορίας που εκτεινόταν στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Σήμερα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης. Στην πλατεία Βενετίας θα σας εντυπωσιάσει το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρ Εμμανουήλ Β΄, τον πρώτο βασιλιά της σύγχρονης ενωμένης Ιταλίας, που είναι επίσης και το μνημείο του  Άγνωστου Στρατιώτη που βρίσκετε μπροστά από τον λόφο του Καπιτωλίου, τον πιο σημαντικό από τους επτά ιστορικούς λόφους που ήταν χτισμένη η αρχαία πόλη, από τον οποίο από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα διοικείται η Ρώμη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Η δική μας πρόταση είναι (προαιρετικά) το Roma  By Night, για να γνωρίσετε την μαγεία της φωτισμένης Ρώμης σε μια τρίωρη νυκτερινή ξενάγηση.  Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΡΩΜΗ -  ΣΙΕΝΑ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ(ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ )
Πρωινό και αναχώρηση για την μεσαιωνική Σιένα. Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη πλατεία Πιάτσα ντελ Κάμπο την κεντρική πλατεία που πλαισιώνει αρμονικά το Δημαρχείο και θεωρείται από τις πιο όμορφες πλατείες της Ιταλίας. Θα δούμε ακόμη αγέρωχα αρχοντικά στενά καλντερίμια, πανέμορφες εκκλησίες μαυρισμένες από τον χρόνο. Στην συνέχεια θα καταλήξουμε στην πόλη της Αναγέννησης την Φλωρεντία. Άφιξη και ακολουθεί ξενάγηση στην πόλη της Αναγέννησης. Η Φλωρεντία είναι μια πόλη-μουσείο με πίνακες, τοιχογραφίες και γλυπτά από την πλουσιότερη και παραγωγικότερη περίοδο που γνώρισε ποτέ η τέχνη και ο πολιτισμός. Θα δούμε την εκκλησία του Τίμιου Σταυρού, την Σάντα Κρότσε, την πιο εντυπωσιακή εκκλησία της Φλωρεντίας και τόπος ταφής 270 επιφανών Φλωρεντίνων, ανάμεσα στους οποίους ο Γαλιλαίος, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Μακιαβέλι. Θα θαυμάσουμε την γέφυρα Πόντε Βέκιο, με τα σπίτια και τα μαγαζάκια που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το ποτάμι, μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες της Φλωρεντίας. Στην Πιάτσα ντε λα Σινιορία θα δούμε το Παλάτσο Βέκιο –έδρα της τοπικής κυβέρνησης επί επτακόσια χρόνια, στο οποίο σήμερα φιλοξενούνται αξιόλογα έργα γλυπτικής, και θα φτάσουμε στην Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι–  όπου εκεί βρίσκεται ο τρίτος μεγαλύτερος Καθεδρικός Ναός της Ευρώπης, η Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι, σήμα κατατεθέν της πόλης. Χρόνος ελεύθερος για επίσκεψη στην αγορά του Σαν Λορέτζο. Μεταφορά  στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο.  Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ– ΒΕΡΟΝΑ - ΒΕΝΕΤΙΑ
Πρωινό και αναχώρηση για την ρομαντική Βερόνα την πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ όπου θα θαυμάσουμε την Ρωμαϊκή Αρένα, τις όμορφες πλατείες Ντέλε Έρμπε και Ντέι Σινιόρι που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτίρια και βέβαια το αρχοντικό των Καπουλέτων με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Χρόνος ελεύθερος και στην συνέχεια αναχώρηση για την πόλη των Δόγηδων και των καναλιών, τη Βενετία. Άφιξη μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.. Δείπνο. Διανυκτέρευση

6η ημέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ)
Πρωινό και μεταφορά στο Τρονκέττο. Μεταφορά εξ’ ιδίων με βαπορέττο για την Πιάτσα Σαν Μάρκο, το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης, όπως το χαρακτήρισε ο Ναπολέοντας. Θα δούμε τον επιβλητικό Ναό του Αγ. Μάρκου –σταυροειδής με πέντε θόλους- που υπήρξε εδώ και περίπου χίλια χρόνια ο τάφος του Αγίου Μάρκου, το ιδιωτικό παρεκκλήσι των δόγηδων, το πνευματικό στήριγμα και το μεγαλύτερο σύμβολο της ισχύος, της εξουσίας και της συνέχειας της ενετικής πολιτείας. Θα δούμε τον Πύργο του Ρολογιού των Μαυριτανών που η λατινική επιγραφή αναφέρει «μετράω μόνο τις ευτυχισμένες ώρες», την Γέφυρα των Στεναγμών κ.α. Θα επισκεφθούμε την ορθόδοξη εκκλησία του Αγ. Γεωργίου και θα καταλήξουμε σε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής Murano. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ– ΑΝΚΟΝΑ – ΕΝ ΠΛΩ
Πρωινό και αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνα, όπου το πλοίο επιστροφής μας περιμένει. Άφιξη, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.

Περιλαμβάνονται:
•    Μεταφορές, μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν του γραφείου μας.
•    Ακτοπλοϊκά εισιτήρια γραμμής Πάτρα Ανκόνα – Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με wc/ντουζ(ΑΒ4).
•    Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* .
•    Ημιδιατροφή  καθημερινά.
•    Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
•    Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
•    Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
•    Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται:
•    Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
•    Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
•    Checkpoint (20€)
•    Δημοτικός φόρος 3€ κατ’ άτομο την βραδιά στην Ρώμη
•    Δημοτικός φόρος 4€ κατ’ άτομο την βραδιά στην Φλωρεντία
•    Δημοτικός φόρος 2,40€ κατ’ άτομο την βραδιά στην Βενετία


Σημειώσεις:

Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν*

Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.

ΗΜΕΡΕΣ

ΑΝΑΧ/ΣΕΙΣ

€ ΔΙΚΛΙΝΟ

€ ΠΑΙΔΙΚΟ

€ ΜΟΝ/ΝΟ

ΞΕΝΟΔ.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

8

03,12,19,31/03 & 07,14,21/04

485,00 €

_

635,00 €

4*

ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

 

Last modified on
Rate this item
(3 votes)
Login to post comments
back to top